Appje sturen?
Waterrijkwonen

Stille verkoop

Wat is een stille verkoop?
U wilt uw woning verkopen, maar deze niet onder de aandacht brengen van een groot publiek. Dan is stille verkoop een goede optie. Tijdens een stille verkoop staat er geen bord in de tuin van de woning en staan er geen uitgebreide foto's op de website. De verkoop vindt als het ware ‘in stilte’ plaats en wordt alleen onder de aandacht gebracht van serieuze kopers. Aanbod van woningen middels stille verkoop staat in teken van het waarborgen van de privacy van de verkoper. Hierbij worden geïnteresseerden eerst gescreend en voorkomt u dat u kijkers binnenlaat zonder koopintentie.

Als verkoper beslist u zelf op welke websites uw woning wordt gepresenteerd en op welk tempo het verkooptraject vordert. Op deze manier blijft u zelf volledig in controle. Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Een stille verkoop staat bij ons gelijk aan een discrete verkoop.

Binnen enkele minuten een waardecheck in uw mailbox. Vraag hier direct een waardecheck op.

Waarom kiezen voor stille verkoop bij Waterrijk Wonen Makelaars?
Er kunnen zich redenen voordoen waarom het niet altijd gewenst is de verkoop van u huis publiekelijk kenbaar te maken. Meestal gaat dit om privacy- of veiligheidsredenen of omdat u het simpelweg niet wilt delen met uw omgeving. Daarnaast kan het zijn dat u de woning niet perse op korte termijn wilt verkopen, maar het toch onder een specifieke doelgroep wilt aanbieden om te kijken wat de interactie met uw huis is. Ook kan het zijn dat u uw woning alleen onder bepaalde voorwaarden wilt verkopen of al een potentiële koper voor uw huis gevonden heeft.

Voordelen van een stille verkoop
Je huis in besloten kring verkopen brengt veel voordelen met zich mee:

1. De privacy van de verkoper wordt gewaarborgd doordat er relatief weinig bezichtigingen plaatsvinden.

2. Binnen het verkoopproces is er veel ruimte en aandacht voor overleg wat betreft verkoopmogelijkheden, looptijd en prijs.

3. De personen die de woning te zien krijgen hebben altijd een koopintentie en zijn serieuze kandidaten.

4. Veel eigen controle wat betreft handelingen en gegevens binnen het stille verkoopproces

Nadelen van een stille verkoop
Naast de vele voordelen die een stille verkoop met zich meebrengt, brengt deze stille manier van verkopen ook beperkingen met zich mee.

1. Er is niet altijd een zekerheid dat de beste prijs wordt betaald voor de woning. Dit komt doordat niet alle verkoopkanalen mee worden genomen in het proces en hierom het bereik lager is.

2. Het is mogelijk dat het stille verkoopproces langer duurt dan een standaard verkoopproces. Ook dit is te wijten aan het lagere bereik. Wanneer er haast is geboden bij de verkoop is dit meestal niet de meest passende optie.

Meer informatie?