Appje sturen?
Waterrijkwonen
Nationaal Park

De Alde Feanen

Nationaal Park De Alde Feanen is prachtig gelegen in het hart van Friesland. Met een oppervlakte van bijna 4.000 hectare strekt het zich uit als het grootste aaneengesloten natuurgebied op het vasteland van de provincie Friesland.

Deze adembenemende regio heeft een opmerkelijke gedaanteverandering ondergaan, van een ijzige vlakte tot een gevarieerd landschap dat toendra's, steppes en oerbossen omvat. Vervolgens evolueerde het naar moerassen, landbouwgronden en veenafgravingen, waardoor het uiteindelijk werd getransformeerd tot een uitgestrekt natuur- en recreatiegebied.

Binnen het park worden bezoekers verwelkomd door een scala aan activiteiten. Watersportliefhebbers kunnen genieten van zeilen en kanoën op de vele meren en kanalen die het gebied doorkruisen. Voor wandelaars en fietsers zijn er uitgestippelde routes, inclusief schilderachtige pontjes die over de waterwegen varen, waardoor de natuur op unieke wijze kan worden verkend.

Voor de vogelliefhebbers bieden vogelkijkhutten de mogelijkheid om ongestoord te genieten van het diverse vogelleven dat het park huisvest. De majestueuze zeearend zweeft hoog boven, terwijl ooievaars statig langs de waterkant wandelen. De roerdomp, meester in het verbergen tussen het riet, en de speelse otter laten zich soms zien, waardoor elke natuurliefhebber zijn hart kan ophalen aan de overvloedige fauna.

Rondom het natuurgebied zijn diverse recreatievoorzieningen, zoals vakantiepark It Wiid, Waterpark Zwartkruis en vakantiepark Bergumermeer. Deze bieden bezoekers de mogelijkheid om te genieten van comfort en ontspanning te midden van de natuurlijke pracht van De Alde Feanen.