Appje sturen?
Waterrijkwonen
Meer

De Morra

De Morra, een idyllisch meer gelegen ten noordwesten van Hemelum, vormt een schilderachtig stukje natuur in Friesland. Het meer is verbonden met de Oarden, de Holken, Alde Karre en de Fluessen via het aquaduct Galamadammen bij Koudum. De GPS-locatie van deze serene plek is 52°53.519'N • 5°26.806'E.

Met een lengte van ongeveer 2,6 kilometer en een breedte van 1 kilometer biedt De Morra een rustige en ondiepe omgeving. Met een diepgang variërend tussen één en drie meter is het meer ideaal voor verschillende watersportactiviteiten. In de zomermaanden komt de Morra tot leven met kleurrijke zeilen, aangezien de plaatselijke zeilschool zeillessen organiseert om zowel beginners als ervaren zeilers te verwelkomen.

Langs de oevers en in de nabijheid van De Morra zijn verschillende vakantieparken te vinden, die de prachtige omgeving omarmen. Onder deze vakantieparken bevinden zich Untwyk de Morra, vakantiepark de Kuilart, vakantiepark Ymedaem en het Morraplan Koudum. Deze vakantieparken bieden een uitstekende gelegenheid voor bezoekers om te genieten van de natuurlijke schoonheid van De Morra, te ontspannen en deel te nemen aan diverse recreatieve activiteiten.