close

Mijn favorieten

keyboard_arrow_down
favorite

Beulakerweg 59, 8355 AB Giethoorn

Prijs op aanvraag
Bouwjaar1905
Type
  • woonboerderij
Status
  • Verkocht

Aangekocht voor één van onze opdrachtgevers. Op een idyllische locatie, net buiten de toeristische zone van Giethoorn, mogen wij u deze karakteristieke VRIJSTAANDE WOONBOEDERIJ ( na uit te voeren renovatie) aanbieden. De lintbebouwing van het “pad” met de bruggetjes is aansluitend aan het perceel. Het aantrekkelijke van dit perceel van maar liefst 8.127 m² is de vrije … Lees verder

Deel deze woning op social media:

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte153 m2
Perceeloppervlakte8127 m2
Inhoud1230 m3

Indeling

Aantal kamers8
Aantal slaapkamers5
Aantal badkamers1
Aantal bouwlagen2

Buitenruimte

LiggingWaterrijk wonen
TuinVoortuin, zijtuin en achtertuin
Ligging tuinZuidoost

Energie

VerwarmingCV-ketel

Overige

SchuurInpandige schuur

Beulakerweg 59 Giethoorn

Aangekocht voor één van onze opdrachtgevers. Op een idyllische locatie, net buiten de toeristische zone van Giethoorn, mogen wij u deze karakteristieke VRIJSTAANDE WOONBOEDERIJ ( na uit te voeren renovatie) aanbieden. De lintbebouwing van het "pad" met de bruggetjes is aansluitend aan het perceel. Het aantrekkelijke van dit perceel van maar liefst 8.127 m² is de vrije ligging op de hoek van de Beulakerweg en de Appensteeg, met daardoor een entree aan de Beulakerweg en een ingang via de Appensteeg. De ligging is uitermate gunstig te noemen, met aan de voor- en achterzijde een prachtig vergezicht over de landerijen. Buren op ruime privacy afstand. Een prachtige plek met een monumentale (voormalige) boerderij, welke nog grotendeels in originele staat verkeert. Het oude voorhuis wordt gekenmerkt door de prachtige authentieke stijlkenmerken, waaronder binnenluiken, lambrisering, hoge sierplafonds en een fraaie schouw. De voormalig...
Toon meer
Aangekocht voor één van onze opdrachtgevers. Op een idyllische locatie, net buiten de toeristische zone van Giethoorn, mogen wij u deze karakteristieke VRIJSTAANDE WOONBOEDERIJ ( na uit te voeren renovatie) aanbieden. De lintbebouwing van het “pad” met de bruggetjes is aansluitend aan het perceel. Het aantrekkelijke van dit perceel van maar liefst 8.127 m² is de vrije ligging op de hoek van de Beulakerweg en de Appensteeg, met daardoor een entree aan de Beulakerweg en een ingang via de Appensteeg. De ligging is uitermate gunstig te noemen, met aan de voor- en achterzijde een prachtig vergezicht over de landerijen. Buren op ruime privacy afstand. Een prachtige plek met een monumentale (voormalige) boerderij, welke nog grotendeels in originele staat verkeert. Het oude voorhuis wordt gekenmerkt door de prachtige authentieke stijlkenmerken, waaronder binnenluiken, lambrisering, hoge sierplafonds en een fraaie schouw. De voormalige deel is nog in oorspronkelijke staat en zal indien nodig voor bewoning nog geheel geschikt gemaakt moeten worden. De totale inhoud van de boerderij is 1.230 m², verdeeld in het voorhuis van 526 m³ en de deel van 704 m³. Boven het voorhuis is er nog een verdieping met drie slaapkamers. Op de begane grond is in 1997 in een gedeelte van de deel een slaapkamer en een badkamer gerealiseerd. Op het perceel staat een gerestaureerd bakhuisje Doordat de woning grondig gerenoveerd moet worden is het een uitstekende uitdaging voor iemand die naar eigen smaak en inzicht deze prachtige boerderij wil aanpassen aan de huidige eisen van deze tijd. De boerderij (voorhuis) is een gemeentelijk monument. De op eigen perceel gelegen sloot brengt u naar de vele grachten en het meer wat Giethoorn rijk is. Toch woont u hier ook uitermate centraal, nabij uitvalswegen en grotere plaatsen als Steenwijk, Meppel en Zwolle.

Indeling: parterre. Centrale entree met gang en toegang tot de kelder. Woonkamer met fraaie schouw, binnenluiken en prachtige sierplafonds. Aan de linkerzijde is er een (slaap-)kamer met opkamer. Vervolgens is er een kleine en zeer eenvoudige keuken. In 1997 is er een uitbouw in de deel gerealiseerd voor een ruime slaapkamer, met aangrenzend een nette badkamer met ligbad, douchegedeelte, wastafel en toilet. Vervolgens is er de grote deel die voor vele doeleinden geschikt te maken is. Hier kijkt u tot in de nok naar de prachtige houten constructie van de boerderij.

1e Verdieping: overloop, op deze verdieping zijn op eenvoudige wijze drie slaapkamers gerealiseerd. De verdieping is uitsluitend toegankelijk boven het voorhuis.

Bijgebouwen: bakhuisje. Recent gerestaureerd bakhuisje (2013) Opgetrokken in steen, voorzien van dakpannen.
Oppervlakte ca. 4 m²

Kapschuur: hiervan is de fundering nog aanwezig. (asbest gesaneerd). Afmetingen ca. 10 x 12 meter

Bijzonderheden: zowel rechts van de boerderij als achter de boerderij ligt er een riant stuk weiland, met een extra inrit via de naastgelegen Appensteeg. Aan de linkerzijde van de boerderij is er een (eigen) sloot met verbinding naar het vaarwater en de aanliggende dorpsgracht

De woning verkeert in eenvoudige, maar grotendeels wel fraaie originele en authentieke staat. Daardoor uitstekend geschikt om te restaureren en aan te passen aan de huidige eisen van deze tijd. De ruimte, indeling en vooral locatie lenen zich uitstekend om hier een fraaie boerderij van te maken.

Door de aanwezigheid van een groot stuk weiland ook ideaal voor het houden van kleinvee of paarden aan huis.

Het voorhuis is een gemeentelijk monument.

Voorzieningen: de woning is aangesloten op alle nutsvoorzieningen en riolering. Voor de verwarming is er centrale verwarming voor het gehele voorhuis.


Toon minder

Interesse in deze woning?

Voor meer informatie over deze woning vul onderstaand formulier in.

Beulakerweg 59 Giethoorn

Prijs op aanvraag
Interesse in deze woning?
Bezig met versturen
Noardburgum € 349.000 favorite
Molkwerum € 1.200.000 favorite
Sint Nicolaasga € 139.000 favorite